söndag 12 mars 2017

Langkawi

Jag hade inga höga förväntningar på Langkawi då många sagt att ön blivit för exploaterad och till viss del stämde det. Men jag blev också väldigt glatt överraskad. Framför allt gillade jag att det kryllade av människor som bor på ön. Det tråkigaste som finns är platser uppbyggda enbart för turism. Stranden var långt och långgrund med sand mjuk och vit som vetemjöl. Och att om kvällarna sjunka ner på en matta på stranden, beställa in iskall öl och fanta, prata om livet samtidigt som barnen lekte i sanden och ibland fyllde på med läsk samtidigt som solen gick ner till havs var smått magiskt. Men det var också mycket vattensport och bilar som användes för att frakta vattenskotrar fram och tillbaka på stranden varje dag. Och en strand som innehåller visst mått av biltrafik och motorcyklar i strandkanten blir väl aldrig 100% fridfull. Huvudgatan intill stranden var helt okej och hade bra utbud för restauranger m.m men kändes väl turistig. Då gillade vi mer första kvällen då vi anlände till ön och gick på nattmarknad och handlade på oss diverse streetfood för nästan inga pengar alls.

Förutom stranden var vi på två heldagsutflykter på ön. Vi tog världens brantaste linbana upp till Langkawis topp och en utsikt som tog andan ur en. Förutom linbanan ingick även 4D-simulation med dinosauritema, 3D-utställning med olika konstverk och fan och hens moster. De extra aktiviteterna passade som handen i handsken för vår familj och vi hade en otroligt rolig dag. Men jag och Tommie kunde inte låta bli att dra på munnen åt hur en linbana kan byggas ut till nästan en nöjespark av merförsäljning. 

Nästa utflykt var betydligt lugnare då vi åkte till djungeln för att bada i vattenfall. Efter dryga 500 trappsteg nådde vi vårt mål. Tänk att barnen gick hela vägen själva, knappt så att jag själv orkade. Men så såg vi heller inga andra barn på denna utflykt. Häftig känsla att bada i ett vattenfall med sötvatten inramat av en magnifik utsikt. Vatten hade slipat berget mjuka och vi åkte vattenrutschkana på klipphällarna. Underbart! 
 
   

Inga kommentarer: