måndag 20 februari 2017

Färdas genom Vietnam

Nu har vi anlänt till Saigon/Ho Chi Minh efter ett kort stopp i Can Tho. Det kändes helt ok att säga hejdå till underbara Phu Quoc efter nästan en hel vecka på plats. Inte för att vi tröttnat på strandliv, lugnet, magiska solnedgångar och middag på stranden men för att hålla rastlösheten i styr. Vill vidare! 

Från Phu Quoc åkte vi båt till Rach Gia på fastlandet. Ganska spännande ändå att åka båt med endast lokalbefolkningen. Vi satt ganska långt ner i båten och jag hann tänka tanken på 200 panikslagna människor försöka ta sig ut genom den enda utgången. Men det var bryderier helt i onödan. Väl i land efter 2,5 h båt bytte vi efter lite krångel till buss för ytterligare 3 h resa. Lätt stressigt att stiga ombord med två ganska små barn och inse att det inte finns toalett på bussen. Vi hade heller ingen aning om hur lång tid resan skulle ta eller om det skulle vara en paus. Viss stress! Men allt gick galant. Bussen pausade efter halva tiden och vi lyckades till slut kommunicera tillräckligt med chauffören för att få reda på hur lång resan var. Då hade vi ännu inte kommit på det briljanta med att översätta på nätet och skärmdumpa de frågor vi tror oss behöva använda (för att slippa betala svindyr surf) som vi gör nu. 

Idag har vi också åkt buss i 3 h, mellan Can Tho och Saigon/Ho Chi Minh. Blev hyfsat förvånad över att det var en så kallad sleeping buss med liggande säten. Barnen var överlyckliga över att få åka våningsbuss. Jag och T var mest fulla i skrratt över den för oss ovanliga bussen. När det var paus ställdes fram en låda med skor för alla att låna innan vi fortsatte färden. 
 
  
 

Inga kommentarer: